Antequera

Welkom in Antequera, een historische stad gelegen in de provincie Málaga, Spanje. Hier zijn een paar redenen waarom een bezoek aan Antequera de moeite waard is:

Dolmens van Antequera: Verken de indrukwekkende Dolmens van Antequera, een UNESCO-werelderfgoedlocatie bestaande uit drie prehistorische megalithische structuren. Dit zijn enkele van de oudste bouwwerken ter wereld en een fascinerend stukje geschiedenis.

Alcazaba de Antequera: Bezoek de Alcazaba de Antequera, een Moors fort dat dateert uit de 14e eeuw. Wandel door de oude muren, torens en binnenplaatsen en geniet van een prachtig uitzicht over de stad en het omliggende landschap.

El Torcal Natural Park: Ontdek de unieke rotsformaties en geologische wonderen van El Torcal Natural Park. Maak een wandeling door dit adembenemende landschap en bewonder de bizarre kalkstenen formaties die miljoenen jaren geleden zijn gevormd.

Historisch centrum: Dwaal door het charmante historische centrum van Antequera en bewonder de prachtige architectuur, waaronder kerken, paleizen en herenhuizen uit verschillende historische periodes.

Gastronomie: Proef de heerlijke lokale gerechten in de restaurants van Antequera, waar traditionele Andalusische gerechten worden geserveerd met verse ingrediënten uit de regio. Vergeet niet om de lokale zoetigheden, zoals de beroemde mollete-broodjes, te proberen.

Antequera biedt een perfecte mix van geschiedenis, natuur en gastronomie, waardoor het een ideale bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke en onvergetelijke ervaring in het hart van Andalusië. Kom en ontdek zelf de charme van Antequera!