Costa Blanca: zon, zee en ontdekkingen

Stel je voor: een kustlijn die zich uitstrekt van Xàbia tot Pilar de la Horadada, 244 kilometer lang, met 74 betoverende zandstranden en een gemiddelde temperatuur tussen de 13 °C en 23 °C. Welkom bij de Costa Blanca, waar wonen voelt als een eeuwige vakantie.

Natuurlijke pracht: De Costa Blanca verwent je met 5 natuurparken. De imposante Penyal d’Ifac in Calpe biedt een adembenemend uitzicht en herbergt een vogelreservaat. Het Parque Naturel del Carrascal de la Fuente Roja nodigt uit tot wandelen en mountainbiken, terwijl de botanische tuin Jardín Huerto del Cura in Elche een oase van palmbomen onthult.

Zoutmeren en helende wateren: De Parque Natural Salinas de Santa Pola en de Lagunas de la Mata y Torrevieja herbergen de beroemde zoutmeren, die tot op de dag van vandaag zoutproductie ondersteunen. Het meer van Torrevieja staat bekend om zijn vermeende helende werking en biedt gezondheidscentra en thermen voor ontspanning.

Levendige steden: Calpe, een geliefd vakantieoord, pronkt met een zomerse boulevard en de majestueuze Penyal d’Ifac. Benidorm, eens een vissersdorp, is nu een bruisende stad aan zee, terwijl Alicante, de hoofdstad van de Costa Blanca, met zijn historische Casco Antiguo en indrukwekkend kasteel, een boeiende mix van oud en nieuw biedt.

Costa Investments Real Estate begeleidt je naar jouw droomhuis aan de Costa Blanca. Ervaar de perfecte combinatie van zon, zee en ontdekkingen. Welkom bij de Costa Blanca, waar elke dag een avontuur is.

Laat ons je meenemen langs de meest bijzondere plaatsen

Alicante

Welkom in Alicante, een levendige kuststad aan de zonnige Costa Blanca in Spanje, waar cultuur, strand en ontspanning samenkomen. Of je nu hier bent voor een stedentrip of overweegt om hier te wonen, Alicante heeft veel te bieden.

Onder andere:

Castillo de Santa Bárbara, Explanada de España, Playa del Postiguet, Barrio de Santa Cruz, Mercado Central, tapas en Spaanse cuisine en de Esplanade van Alicante
Lees verder

Calpe

Welkom in Calpe, een schilderachtige kustplaats aan de Costa Blanca in Spanje, waar de Middellandse Zee, historische charme en natuurlijke schoonheid samenkomen. Of je nu hier bent voor een vakantie of overweegt om hier te wonen, Calpe heeft veel te bieden.

Onder andere:

Peñón de Ifach, Playa de la Fossa, Casco Antiguo, de vissershaven, Salinas de Calpe, Mercado de Calpe en tapas en Spaanse gastvrijheid.
Lees verder

Benidorm

Welkom in Benidorm, een bruisende badplaats aan de Costa Blanca in Spanje, waar zon, strand en levendigheid samenkomen. Of je nu hier bent voor een zonnige vakantie of nadenkt over een langer verblijf, Benidorm heeft veel te bieden.

Onder andere:

Playa de Levante en Playa de Poniente, de skyline van Benidorm, Casco Antiguo, het uitzichtpunt Balcón del Mediterráneo, Aqualandia en Terra Mítica, tapas in de oude stad en een levendig nachtleven.
Lees verder

Denia

Welkom in Denia, een pittoreske kustplaats aan de Costa Blanca in Spanje, waar geschiedenis, natuur en mediterrane charme samenkomen. Of je nu hier bent voor een ontspannen vakantie of overweegt om hier te wonen, Denia heeft veel te bieden.

Onder andere:

Het kasteel van Denia, Montgó natuurpark, Marineta Cassiana strand, Maritiem District, Les Rotes, boodschappen op de markt en lokale visrestaurants.
Lees verder

Torrevieja

Welkom in Torrevieja, een levendige kustplaats aan de Costa Blanca in Spanje, waar zon, zee en ontspanning samenkomen. Of je nu hier bent voor een zonnige vakantie of overweegt om hier te wonen, Torrevieja heeft veel te bieden.

Onder andere:

Playa del Cura en Playa de los Locos, Parque de las Naciones, Paseo Marítimo, de zoutmeren van Torrevieja, Parque Natural de la Mata, Museo del Mar y de la Sal en tapas in het Centro
Lees verder

Javea (Xabia)

Welkom in Javea (Xabia), een betoverende kustplaats aan de Costa Blanca in Spanje, waar natuur, cultuur en ontspanning samenkomen. Of je nu hier bent voor een ontspannen vakantie of overweegt om hier te wonen, Javea heeft veel te bieden.

Onder andere:

Playa del Arenal, Mirador del Cap de Sant Antoni, Casco Antiguo, La Grava Haven, Parque Natural del Montgó, Mercado Municipal en tapas in de oude stad.
Lees verder

Elche

Welkom in Elche, een levendige stad in het zuidoosten van Spanje, waar geschiedenis, cultuur en groene landschappen samenkomen. Of je nu hier bent voor een stedentrip of overweegt om hier te wonen, Elche heeft veel te bieden.

Onder andere:

Palmeral de Elche, Elche historisch centrum, Huerto del Cura, Museo Escolar de Puçol, Parque Municipal, Mercado Central en tapas in de Plaza de la Glorieta
Lees verder