Cartagena

Welkom in Cartagena, een historische havenstad aan de zuidoostkust van Spanje, waar geschiedenis, cultuur en maritieme charme samenkomen. Of je nu hier bent voor een stedentrip of overweegt om hier te wonen, Cartagena heeft veel te bieden:

Romeins theater: Verken het indrukwekkende Romeins Theater, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in de stad, met prachtige uitzichten over Cartagena.

Castillo de la Concepción: Bezoek het Castillo de la Concepción, een middeleeuws fort met een panoramisch uitzicht op de stad en de haven. Een historisch juweeltje dat de moeite waard is om te ontdekken.

Modernistische architectuur: Wandel door het centrum van Cartagena en bewonder de prachtige modernistische architectuur, zoals het Casa Maestre en het Palacio Consistorial.

Museo Nacional de Arqueología Subacuática: Ontdek de maritieme geschiedenis in het Nationaal Museum van Onderwaterarcheologie, gelegen in een voormalig arsenaal. Een boeiende reis door de tijd.

Paseo del Puerto: Maak een wandeling langs de Paseo del Puerto, een aangename promenade langs de haven, waar je kunt genieten van uitzicht op boten en historische gebouwen.

Mercado de Santa Florentina: Bezoek de lokale markt, Mercado de Santa Florentina, waar je verse producten, regionale delicatessen en ambachtelijke goederen kunt vinden.

Tapas in Plaza del Ayuntamiento: Geniet van heerlijke tapas op Plaza del Ayuntamiento, een levendig plein omringd door restaurants en cafés. Proef lokale smaken en beleef de Spaanse culinaire tradities.

Cartagena nodigt uit met zijn rijke geschiedenis en maritieme erfgoed. Of je nu de oude Romeinse overblijfselen wilt verkennen, de moderne architectuur bewondert, of gewoon wilt genieten van lokale lekkernijen, Cartagena biedt een boeiende mix van ervaringen. Ontdek de charme van deze stad en laat je betoveren door de historische en levendige sfeer van Cartagena!