Elche

Welkom in Elche, een levendige stad in het zuidoosten van Spanje, waar geschiedenis, cultuur en groene landschappen samenkomen. Of je nu hier bent voor een stedentrip of overweegt om hier te wonen, Elche heeft veel te bieden:

Palmeral de Elche: Ontdek het indrukwekkende Palmeral de Elche, de grootste palmentuin van Europa die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maak een wandeling tussen de palmbomen en bewonder de unieke sfeer.

Elche Historisch Centrum: Verken het historische centrum van Elche met zijn charmante straatjes, pleinen en historische gebouwen, zoals de Basilica de Santa María.

Huerto del Cura: Bezoek de Huerto del Cura, een prachtige botanische tuin met een verscheidenheid aan planten, waaronder de beroemde Imperial Palm, die meerdere stammen heeft.

Museo Escolar de Puçol: Leer meer over het lokale onderwijs in het Museo Escolar de Puçol, waar je een kijkje kunt nemen in een oude school en traditionele klaslokalen kunt zien.

Parque Municipal: Ontspan in het Parque Municipal, een stadspark met schaduwrijke paden, speelplaatsen en rustige plekken om te genieten van de natuur.

Mercado Central: Bezoek de levendige Mercado Central, de centrale markt van Elche, waar je lokale producten en ambachtelijke goederen kunt kopen.

Tapas in de Plaza de la Glorieta: Geniet van heerlijke tapas op de Plaza de la Glorieta, een levendig plein omringd door bars en restaurants. Ervaar de lokale keuken en de Spaanse gastvrijheid.

Elche biedt een mix van groene oases, historische pracht en lokale cultuur. Of je nu door de palmentuin wandelt, de lokale markten verkent of ontspant in het stadspark, Elche nodigt je uit om de charme van deze stad te ontdekken. Laat je betoveren door de unieke combinatie van natuur en geschiedenis die Elche te bieden heeft!