Tarragona

Welkom in Tarragona, een historische stad aan de Costa Dorada in het noordoosten van Spanje, waar oude charme, cultuur en mediterrane sfeer samenkomen. Of je nu hier bent voor een cultureel uitstapje of overweegt om hier te wonen, Tarragona heeft veel te bieden:

Amfitheater van Tarragona: Ontdek het indrukwekkende Amfitheater van Tarragona, een Romeins theater dat dateert uit de 2e eeuw, waar je de rijke geschiedenis van de stad kunt voelen.

Kathedraal van Tarragona: Bezoek de Kathedraal van Tarragona, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur, gelegen in het historische centrum van de stad.

Rambla Nova: Wandel langs de Rambla Nova, de levendige promenade met winkels, cafés en straatartiesten, die uitkomt op een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee.

Serrallo: Verken de wijk Serrallo, bekend om zijn visrestaurants en gezellige haven, waar je kunt genieten van verse zeevruchten en de lokale sfeer.

Plaça de la Font: Geniet van de lokale sfeer op Plaça de la Font, een centraal plein omringd door tapasbars, waar je kunt proeven van de Catalaanse keuken.

Romeins Aquaduct Les Ferreres: Bewonder het Romeinse Aquaduct Les Ferreres, ook bekend als de Duivelsbrug, een goed bewaard gebleven aquaduct dat getuigt van de Romeinse architectuur.

Playa del Miracle: Ontspan op Playa del Miracle, het belangrijkste strand van Tarragona, met fijn zand en rustige wateren, perfect voor een dagje aan zee.

Tarragona biedt een boeiende mix van geschiedenis, architectuur en lokale cultuur. Of je nu door de oude straten wilt dwalen, de Romeinse overblijfselen wilt verkennen of wilt genieten van de mediterrane keuken, Tarragona nodigt je uit om de charme van deze stad te ervaren. Laat je betoveren door de historische en ontspannen sfeer van Tarragona!