Costa Dorada: een gouden oase langs de Middellandse Zee

Costa Dorada, ook wel bekend als de “Gouden Kust,” is een schitterende plek langs de Middellandse Zee met brede, gouden stranden en een rijke geschiedenis. Hier nodigt de zonnige kustlijn uit tot ontspanning en biedt het verschillende plekken met elk hun eigen sfeer, perfect voor wie een stukje mediterraans paradijs zoekt.

Gouden stranden en ontspanning: Langs de kilometerslange kustlijn van Costa Dorada strekt het zachte zand zich uit, ideaal voor ontspannen wandelingen en luie dagen onder de mediterrane zon. De verfrissende bries en het rustgevende geluid van de golven creëren een ideale omgeving om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Deze stranden zijn niet alleen plekken om te zonnen; het zijn ware oases van rust en ontspanning.

Een duik in de geschiedenis van Tarragona: Op plekken zoals Tarragona duik je in een rijke geschiedenis. Hier getuigen overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals een amfitheater, van vervlogen glorie. Costa Dorada wordt zo een plek waar het verleden en het heden naast elkaar bestaan, waardoor elke hoek een deel lijkt te zijn van een andere tijd.

Levendig Salou en rustig Cambrils: In Salou kun je genieten van bruisende avonden en attractieparken, terwijl Cambrils met haar pittoreske haven een kalme oase biedt waar de tijd lijkt stil te staan. De diversiteit van deze plekken maakt Costa Dorada geschikt voor een breed publiek.

La Pineda en Miami Platja, ontspanning in afzondering: La Pineda straalt een ontspannen sfeer uit, en Miami Platja met haar afgelegen baaien biedt de perfecte ontsnapping aan de drukte. Hier domineren rust en kalmte, waardoor je even kunt ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven.

Kortom, Costa Dorada is een diverse en uitnodigende plek langs de Middellandse Zee, waar gouden stranden, geschiedenis en gevarieerde ervaringen samenkomen. Het is een stukje paradijs om te genieten van het mediterrane leven en te ontdekken wat deze betoverende kust te bieden heeft.

Laat ons je meenemen langs de meest bijzondere plaatsen

Salou

Welkom in Salou, een levendige badplaats aan de Costa Dorada in het noordoosten van Spanje, waar zon, strand en plezier centraal staan. Of je nu hier bent voor een bruisende vakantie of overweegt om hier te wonen, Salou heeft veel te bieden.

Onder andere:

Playa Llevant, Passeig Jaume I, PortAventura World, Font Lluminosa, Capellans Beach, Torre Vella en Cala Crancs.
Lees verder

Tarragona

Welkom in Tarragona, een historische stad aan de Costa Dorada in het noordoosten van Spanje, waar oude charme, cultuur en mediterrane sfeer samenkomen. Of je nu hier bent voor een cultureel uitstapje of overweegt om hier te wonen, Tarragona heeft veel te bieden.

Onder andere:

Amfitheater van Tarragona, kathedraal van Tarragona, Rambla Nova, Serrallo, Plaça de la Font, Romeins Aquaduct Les Ferreres en Playa del Miracle.
Lees verder

Cambrils

Welkom in Cambrils, een sfeervol vissersdorp aan de Costa Dorada in het noordoosten van Spanje, waar traditie, gastronomie en een ontspannen sfeer samenkomen. Of je nu hier bent voor een culinaire ontdekkingsreis of overweegt om hier te wonen, Cambrils heeft veel te bieden.

Onder andere:

Puerto de Cambrils, Platja del Regueral, Parque del Pescador, Paseo Marítimo, Torre de la Ermita, Museu d'Història de Cambrils en gastronomie in Plaza del Ayuntamiento.
Lees verder

La pineda

Welkom in La Pineda, een gezellige badplaats aan de Costa Dorada in het noordoosten van Spanje, waar strandplezier, ontspanning en vermaak samenkomen. Of je nu hier bent voor een zonnige vakantie of overweegt om hier te wonen, La Pineda heeft veel te bieden.

Onder andere:

Playa de la Pineda, Paseo Marítimo, Aquopolis Costa Dorada, Torre d'en Dolça, Plaça de la Constitució, Parc de Pau Casals en La Pineda Beach Club.
Lees verder

Calafell

Welkom in Calafell, een gezellige kustplaats aan de Costa Daurada in Spanje, waar strandplezier en geschiedenis samenkomen.

Onder andere:

Strand van Calafell, Castell de la Santa Creu, Passeig Marítim, Ciutadella Ibèrica, Casa Barral, Fira del Terros en Port Segur-Calafell.
Lees verder